Opmerking en tips
Tip : als versiering kan je er nog eventueel een Gamba aan toevoegen en je kan eventueel ook nog andere gerookte vissoorten gebruiken
Bekijk andere recepten met
Ingrediƫnten
- 4 sneden gerookte zalm
- 4 sneden gerookte heilbot
- 4 gerookte forelfilets
- 4 gerookte sprotfilets
- rode krulsla
- preischeuten
- 2 gekookte eieren
- 1 tomaat
- Fijngehakte peterselie
- 1 fijngehakte ajuin
- 1/2 citroen
- 50 gram zure room
- 25 gram mierikswortel
- Peper en zout
- Cayennepeper
- Toastbrood
Bereiding
- Leg op de onderste helft van het bord de gerookte vis
- Versier de bovenkant van het bord met de gemengde salade, de tomaat, het ei en de citroen
- Versier de vis met een 'lijntje ajuin' en een 'lijntje' peterselie
- Maak de mierikswortelsaus : meng de mierikswortel met de zure room en kruid af met peper en zout en de cayennepeper
- Vlak voor het opdienen nappeer je dan een lepeltje saus onderaan het bord
- Dien dit gerecht op met een warme toast die je diagonaal doorgesneden hebt