Notenbrood

(Dit recept is voor één persoon)
  • Notenbrood

Opmerking en tips

Dit recept is om vier kleine broodjes te maken

Ingrediënten

  • 500 gram volkorenbloem ( of zeven granenmeel )
  • 200 gram witte bloem
  • 1 koffielepel suiker
  • 40 gram boter
  • 20 gram gist
  • 4 deciliter water
  • 1 theelepel zout
  • 100 gram grof gehakte walnoten
  • 30 gram zonnebloempitten
  • 30 gram pompoenpitten
  • 50 gram witte rozijnen

Bereiding

  • Meng de volkorenbloem met de witte bloem en leg ze op een proper werkvlak met een brede kuil in het midden
  • Strooi de suiker, het zout en de in nootjes gesneden boter over de rand
  • Los de gist op in 4 deciliter lauw water ( lichaamstemperatuur )
  • Giet dit mengsel in het midden van de bloem en vermeng
  • Kneed het deeg tot een homogene massa
  • Voeg er de grof gehakte walnoten, de zonnebloempitten, de pompoenpitten en de rozijnen aan toe en kneed onder de massa
  • Laat het deeg 20 minuten rijzen onder een handdoek op een warme tochtvrije plaats en kneed nogmaals
  • Vorm het geknede deeg tot een langwerpige bol
  • Laat het deeg nogmaals 10 minuten rijzen
  • Bak het brood gedurende ongeveer 35 minuten in een oven op 175° C
  • Laat het brood afkoelen op een rooster