Opmerking en tips
Dit recept is om vier kleine broodjes te maken
Ingrediënten
- 500 gram volkorenbloem ( of zeven granenmeel )
- 200 gram witte bloem
- 1 koffielepel suiker
- 40 gram boter
- 20 gram gist
- 4 deciliter water
- 1 theelepel zout
- 100 gram grof gehakte walnoten
- 30 gram zonnebloempitten
- 30 gram pompoenpitten
- 50 gram witte rozijnen
Bereiding
- Meng de volkorenbloem met de witte bloem en leg ze op een proper werkvlak met een brede kuil in het midden
- Strooi de suiker, het zout en de in nootjes gesneden boter over de rand
- Los de gist op in 4 deciliter lauw water ( lichaamstemperatuur )
- Giet dit mengsel in het midden van de bloem en vermeng
- Kneed het deeg tot een homogene massa
- Voeg er de grof gehakte walnoten, de zonnebloempitten, de pompoenpitten en de rozijnen aan toe en kneed onder de massa
- Laat het deeg 20 minuten rijzen onder een handdoek op een warme tochtvrije plaats en kneed nogmaals
- Vorm het geknede deeg tot een langwerpige bol
- Laat het deeg nogmaals 10 minuten rijzen
- Bak het brood gedurende ongeveer 35 minuten in een oven op 175° C
- Laat het brood afkoelen op een rooster