Ovenschotel met witloof en spekjes

(Dit recept is voor vier personen)
  • Ovenschotel met witloof en spekjes
  • Ovenschotel met witloof en spekjes
  • Ovenschotel met witloof en spekjes
  • Ovenschotel met witloof en spekjes
  • Ovenschotel met witloof en spekjes
  • Ovenschotel met witloof en spekjes
  • Ovenschotel met witloof en spekjes
Bekijk andere recepten met

Ingrediënten

  • 1 kg witloof
  • 800 à 850 gram aardappelen
  • 500 gram spekblokjes ( naar eigen smaak )
  • 800 milliliter room
  • peper en zout

Bereiding

  • Snij de harde kern uit het witloof en snij het witloof in vier stukken in de lengte.
  • Kook tot alles gaar is en laat het witloof daarna goed uitlekken ( dit kan eventueel van de dag ervoor gebeuren ).
  • Kook de aardappelen (niet al te gaar want deze moeten later nog in de oven ), laat wat afkoelen en snij deze daarna in fijne schijfjes.
  • Vul de ovenschaal met een laagje aardappelen en daarna een laagje witloof en verdeel er intussentijd ook wat spekblokjes over.
  • Herhaal dit tot uw ovenschaal gevuld is maar zorg ervoor dat uw laatste laag een aardappellaag is.
  • Warm de room op en maak die wat dikker ( met instant sausbinder ) naar eigen wens en kruid af met peper en zout.
  • Giet dit mengsel over de laagjes in de ovenschotel en zorg ervoor dat deze ook langs de rand gevuld wordt.
  • Zet de ovenschotel ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven op 180°

Download en print de PDF-versie van dit recept: