Pannacotta met kaneel en gekarameliseerde appeltjes

(Dit recept is voor vier personen)
  • Pannacotta met kaneel en gekarameliseerde appeltjes
Bekijk andere recepten met

Ingrediƫnten

Bereiding

  • Verwarm de melk samen met de room en het rietsuiker, een snuifje kaneel ( niet teveel ) en de vanillestok ( zaadjes eruit halen en mee laten koken )
  • Week de gelatineblaadjes in koud water en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes bij de melk en meng goed door elkaar
  • Haal er de vanillestok uit en laat afkoelen. Wanneer het mengsel begint op te stijven dan verdeel je het over vier potjes ( om later uit te storten op een bord ). Laat de pannacotta opstijven in de koelkast ( mag gerust een nacht zijn )
  • Mix voor de coulis de aardbeien samen met de suiker
  • Schil de appelen, verwijder de klokhuizen en snij deze in grove partjes ( ongeveer 4 per persoon )
  • Laat een klompje boter lichtjes bruinen en bak hierin de appelen - strooi er de suiker over en laat deze lichtjes karamelliseren en flambeer met de Grand Marnier
  • Stort de pannacotta uit in het midden van een bord en verdeel er de lauwe appelen rond en strooi er een weinig kaneel over
  • Versier verder het bord met een halve aardbei en een blaadje munt op de pannacotta
  • Lepel er wat aardbeiencoulis rond

Download en print de PDF-versie van dit recept: