Ingrediƫnten
- 2 deciliter halfvolle melk
- 2 deciliter room van 20%
- 60 gram rietsuiker
- 1/2 vanillestok
- 1/4 theelepel kaneel
- 3 gelatineblaadjes
- 2 Jonagold appelen
- Suiker
- Boter
- Grand Marnier
- 50 gram aardbeien
- 1/2 eetlepel suiker
- Kaneel
- 2 aardbeien
- 4 muntblaadjes
Bereiding
- Verwarm de melk samen met de room en het rietsuiker, een snuifje kaneel ( niet teveel ) en de vanillestok ( zaadjes eruit halen en mee laten koken )
- Week de gelatineblaadjes in koud water en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes bij de melk en meng goed door elkaar
- Haal er de vanillestok uit en laat afkoelen. Wanneer het mengsel begint op te stijven dan verdeel je het over vier potjes ( om later uit te storten op een bord ). Laat de pannacotta opstijven in de koelkast ( mag gerust een nacht zijn )
- Mix voor de coulis de aardbeien samen met de suiker
- Schil de appelen, verwijder de klokhuizen en snij deze in grove partjes ( ongeveer 4 per persoon )
- Laat een klompje boter lichtjes bruinen en bak hierin de appelen - strooi er de suiker over en laat deze lichtjes karamelliseren en flambeer met de Grand Marnier
- Stort de pannacotta uit in het midden van een bord en verdeel er de lauwe appelen rond en strooi er een weinig kaneel over
- Versier verder het bord met een halve aardbei en een blaadje munt op de pannacotta
- Lepel er wat aardbeiencoulis rond