Pittige Thaise soep met scampi

(Dit recept is voor vier personen)
  • Pittige Thaise soep met scampi

Opmerking en tips

Tip : om de soep pikanter te maken kan je de pitjes van de chilipeper toevoegen

Ingrediƫnten

  • 12 scampi's
  • 1 liter kippenbouillon ( 2 bouillonblokjes )
  • 125 gram champignons
  • 1/2 wortel
  • 1/2 koffielepel pasta van limoengras
  • 2 centimeter verse gember
  • 1/2 vers chilipepertje
  • 1/2 eetlepel vissaus
  • 1 koffielepel groene kerriepasta
  • 3 lente-uitjes

Bereiding

  • Haal de scampi's uit de schaal en verwijder het darmkanaal
  • Snij de champignons en de wortel zeer fijn
  • Snij het limoengras zeer fijn en wals het daarna plat ( zo bekom je de pasta )
  • Snij de lente-uitjes in ringetjes
  • Versnij de gember en de chilipeper
  • Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg de champignons, de wortel, de pasta van het limoengras, de gember, de chilipeper, de vissaus en de groene kerriepasta toe
  • Laat alles 3 minuten goed doorkoken
  • Voeg de scampi's en de lente-uitjes toe en laat nogmaals kort doorkoken
  • Controleer de smaak en kruid af naar eigen smaak

Download en print de PDF-versie van dit recept: