Opmerking en tips
Tip : als je het sap van het witloofmengsel wil gebruiken in de tomatencoulis dien je deze wel nog even mee te laten sudderen in de saus
Bekijk andere recepten met
Ingrediënten
- Zelfgemaakt pizzadeeg
- Tomatencoulis voor pizza
- 2 stronkjes witloof
- Gekookte ham
- Geraspte mozarella kaas
- Italiaanse kruiden
Bereiding
- Maak het verse pizzadeeg ( ofwel neem je kant-en-klare uit het warenhuis )
- Maak de tomatencoulis voor pizza
- Verwarm de oven voor op 220° C
- Snij de hesp in stukjes
- Verwijder de harde kern van het witloof en snij deze in grove stukken
- Stoof het witloof aan in wat olijfolie gedurende ongeveer 4 minuten
- Giet het witloof in een vergiet om het overtollige sap weg te halen maar bewaar dit sap om toe te voegen aan de tomatencoulis ( zo bekom je een nog betere smaak )
- Bestrijk de pizzabodems met de tomatencoulis
- Bestrooi de tomatencoulis eventueel nog met wat Italiaanse kruiden
- Leg er de geraspte mozarella op
- Verdeel er het witloof over
- Verdeel er de stukjes hesp over
- Zet de pizza gedurende ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven