Pizza met witloof en hesp

(Dit recept is voor vier personen)
  • Pizza met witloof en hesp
  • Pizza met witloof en hesp

Opmerking en tips

Tip : als je het sap van het witloofmengsel wil gebruiken in de tomatencoulis dien je deze wel nog even mee te laten sudderen in de saus

Bekijk andere recepten met

Ingredi├źnten

Bereiding

  • Maak het verse pizzadeeg ( ofwel neem je kant-en-klare uit het warenhuis )
  • Maak de tomatencoulis voor pizza
  • Verwarm de oven voor op 220┬░ C
  • Snij de hesp in stukjes
  • Verwijder de harde kern van het witloof en snij deze in grove stukken
  • Stoof het witloof aan in wat olijfolie gedurende ongeveer 4 minuten
  • Giet het witloof in een vergiet om het overtollige sap weg te halen maar bewaar dit sap om toe te voegen aan de tomatencoulis ( zo bekom je een nog betere smaak )
  • Bestrijk de pizzabodems met de tomatencoulis
  • Bestrooi de tomatencoulis eventueel nog met wat Italiaanse kruiden
  • Leg er de geraspte mozarella op
  • Verdeel er het witloof over
  • Verdeel er de stukjes hesp over
  • Zet de pizza gedurende ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven

Download en print de PDF-versie van dit recept: