Pizza met witloof en hesp

(Dit recept is voor vier personen)
  • Pizza met witloof en hesp
  • Pizza met witloof en hesp

Opmerking en tips

Tip : als je het sap van het witloofmengsel wil gebruiken in de tomatencoulis dien je deze wel nog even mee te laten sudderen in de saus

Bekijk andere recepten met

Ingrediënten

Bereiding

  • Maak het verse pizzadeeg ( ofwel neem je kant-en-klare uit het warenhuis )
  • Maak de tomatencoulis voor pizza
  • Verwarm de oven voor op 220° C
  • Snij de hesp in stukjes
  • Verwijder de harde kern van het witloof en snij deze in grove stukken
  • Stoof het witloof aan in wat olijfolie gedurende ongeveer 4 minuten
  • Giet het witloof in een vergiet om het overtollige sap weg te halen maar bewaar dit sap om toe te voegen aan de tomatencoulis ( zo bekom je een nog betere smaak )
  • Bestrijk de pizzabodems met de tomatencoulis
  • Bestrooi de tomatencoulis eventueel nog met wat Italiaanse kruiden
  • Leg er de geraspte mozarella op
  • Verdeel er het witloof over
  • Verdeel er de stukjes hesp over
  • Zet de pizza gedurende ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven

Download en print de PDF-versie van dit recept: