Pizza met witloof en Pancetta

(Dit recept is voor vier personen)
  • Pizza met witloof en Pancetta
  • Pizza met witloof en Pancetta
  • Pizza met witloof en Pancetta

Opmerking en tips

Tip : als je het sap van het witloofmengsel wil gebruiken in de tomatencoulis dien je deze wel nog even mee te laten sudderen in de saus

Bekijk andere recepten met

Bereiding

  • Maak het verse pizzadeeg ( ofwel neem je kant-en-klare uit het warenhuis )
  • Maak de tomatencoulis voor pizza
  • Verwarm de oven voor op 200° C
  • Snij de mozarella in stukjes
  • Snij de knoflook in dunne plakjes
  • Snij de ansjovisfilets in stukjes
  • Spoel het witloof en maak de blaadjes los en stoof deze samen met de knoflook en de ansjovis gedurende ongeveer 4 minuten in wat olijfolie aan
  • Giet het mengsel in een vergiet maar bewaar het sap hiervan om toe te voegen aan de tomatencoulis ( zo bekom je een nog betere smaak )
  • Bestrijk de pizzabodems met de tomatencoulis
  • Leg er de stukjes mozarella op
  • Verdeel er het witloofmengsel over
  • Leg hier en daar een stukje Pancetta
  • Zet de pizza gedurende ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven

Download en print de PDF-versie van dit recept: