Opmerking en tips
Tip : als je het sap van het witloofmengsel wil gebruiken in de tomatencoulis dien je deze wel nog even mee te laten sudderen in de saus
Ingrediënten
- Zelfgemaakt pizzadeeg
- Tomatencoulis voor pizza
- Witloof
- Pancetta
- Mozarella ( bol )
- Knoflook
- Ansjovisfilets
Bereiding
- Maak het verse pizzadeeg ( ofwel neem je kant-en-klare uit het warenhuis )
- Maak de tomatencoulis voor pizza
- Verwarm de oven voor op 200° C
- Snij de mozarella in stukjes
- Snij de knoflook in dunne plakjes
- Snij de ansjovisfilets in stukjes
- Spoel het witloof en maak de blaadjes los en stoof deze samen met de knoflook en de ansjovis gedurende ongeveer 4 minuten in wat olijfolie aan
- Giet het mengsel in een vergiet maar bewaar het sap hiervan om toe te voegen aan de tomatencoulis ( zo bekom je een nog betere smaak )
- Bestrijk de pizzabodems met de tomatencoulis
- Leg er de stukjes mozarella op
- Verdeel er het witloofmengsel over
- Leg hier en daar een stukje Pancetta
- Zet de pizza gedurende ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven