Quiche Lorraine

(Dit recept is voor vier personen)
  • Quiche Lorraine
  • Quiche Lorraine

Opmerking en tips

  • Gebruik het liefste een taartvorm met losse bodem
Bekijk andere recepten met

Ingrediënten

  • 1 rond vel bladerdeeg
  • bloem
  • 2 staven prei
  • 200 gram gerookt en fijn gesneden spek
  • 200 gram gemalen kaas ( naar keuze maar het beste met drie soorten )
  •  eieren
  • 1 deciliter melk
  • 2 deciliter room
  • cayennepeper
  • gemende salade
  • tomaat
  • maïsolie
  • balsamico azijn
  • 1 sjalot
  • mosterd
  • honing
  • bieslook

Bereiding

  • Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg en laat het bakpapier er onder liggen
  • Prik met een vork gaatjes in de vorm en vul deze op met bloem
  • Maak de prei ( witte en lichtgroene gedeelte ) schoon en snij ze fijn
  • Stoof de prei beetgaar en glazig in boter en kruid met peper en zout en laat deze daarna goed uitlekken
  • Bak het spek middelmatig krokant
  • Meng het gebakken spek met de prei
  • Meng de eieren, de room en de melk en breng goed op smaak met peper en zout en de cayennepeper
  • Verdeel het spek- preimengsel over de taartbodem
  • Bestrooi met de gemalen kaas
  • Giet hierover het eimengsel
  • Plaats de quiche onmiddellijk na het vullen met de ingrediënten op 5 cm van de bodem van de oven met onder- en bovenwarmte
  • Laat ongeveer 25 minuten bakken
  • Zet de taartvorm de volgende 15 à 20 minuten op hete luchtverwarming
  • Maak net voor het opdienen een gemengde salade en vinaigrette met bovengenoemde ingrediënten en schik op een bord
  • Serveer hierbij een spie warme quiche