Opmerking en tips
- Gebruik het liefste een taartvorm met losse bodem
Bekijk andere recepten met
Ingrediënten
Bereiding
- Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg en laat het bakpapier er onder liggen
- Prik met een vork gaatjes in de vorm en vul deze op met bloem
- Maak de prei ( witte en lichtgroene gedeelte ) schoon en snij ze fijn
- Stoof de prei beetgaar en glazig in boter en kruid met peper en zout en laat deze daarna goed uitlekken
- Bak het spek middelmatig krokant
- Meng het gebakken spek met de prei
- Meng de eieren, de room en de melk en breng goed op smaak met peper en zout en de cayennepeper
- Verdeel het spek- preimengsel over de taartbodem
- Bestrooi met de gemalen kaas
- Giet hierover het eimengsel
- Plaats de quiche onmiddellijk na het vullen met de ingrediënten op 5 cm van de bodem van de oven met onder- en bovenwarmte
- Laat ongeveer 25 minuten bakken
- Zet de taartvorm de volgende 15 à 20 minuten op hete luchtverwarming
- Maak net voor het opdienen een gemengde salade en vinaigrette met bovengenoemde ingrediënten en schik op een bord
- Serveer hierbij een spie warme quiche