Ravioli met een vulling van Serranoham
(Dit recept is voor vier personen)
Opmerking en tips
Tip : gebruik voor het snijden van de pasta een pastasnijder met een gekarteld wiel
Bekijk andere recepten met
Ingrediënten
- Verse pasta
- 50 gram half gedroogde tomaten
- 8 sneden Serranoham
- 75 gram Mascarpone
- 75 gram geraspte Mozarella
- Parmezaanse kaas
- Peper en zout
- Tomatensaus
Bereiding
- Maak eerst de pasta
- Snij de gedroogde tomaten zeer fijn
- Snij de Serranoham in korte en zeer fijne julienne
- Meng de tomaten, de Serranoham, de Mascarpone en de Mozarella
- Breng op smaak met peper en zout
- Doe deze vulling in een spuitzak
- Spuit toefjes vulling op de eerste helft van de ravioli en laat ongeveer 3 à 4 centimeter ruimte tussen elke portie van de vulling
- Leg de tweede helft deeg bovenop de eerste helft en druk deze voorzichtig aan en dit in het bijzonder rond de hoopjes vulling ( er mogen geen luchtbellen meer achterblijven )
- Snij het deeg met de vulling in identieke vierkantjes van 5 x 5 centimeter
- Kook de ravioli in gezouten water gedurende 4 à 5 minuten ( als deze komt bovendrijven is de ravioli gaar )
- Serveer met de saus en strooi er Parmezaanse kaas over