Ravioli met een vulling van Serranoham

(Dit recept is voor vier personen)
  • Ravioli met een vulling van Serranoham
  • Ravioli met een vulling van Serranoham

Opmerking en tips

Tip : gebruik voor het snijden van de pasta een pastasnijder met een gekarteld wiel

Bekijk andere recepten met

Ingrediënten

  • Verse pasta
  • 50 gram half gedroogde tomaten
  • 8 sneden Serranoham
  • 75 gram Mascarpone
  • 75 gram geraspte Mozarella
  • Parmezaanse kaas
  • Peper en zout
  • Tomatensaus

Bereiding

  • Maak eerst de pasta
  • Snij de gedroogde tomaten zeer fijn
  • Snij de Serranoham in korte en zeer fijne julienne
  • Meng de tomaten, de Serranoham, de Mascarpone en de Mozarella
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Doe deze vulling in een spuitzak
  • Spuit toefjes vulling op de eerste helft van de ravioli en laat ongeveer 3 à 4 centimeter ruimte tussen elke portie van de vulling
  • Leg de tweede helft deeg bovenop de eerste helft en druk deze voorzichtig aan en dit in het bijzonder rond de hoopjes vulling ( er mogen geen luchtbellen meer achterblijven )
  • Snij het deeg met de vulling in identieke vierkantjes van 5 x 5 centimeter
  • Kook de ravioli in gezouten water gedurende 4 à 5 minuten ( als deze komt bovendrijven is de ravioli gaar )
  • Serveer met de saus en strooi er Parmezaanse kaas over

Download en print de PDF-versie van dit recept: