Rijsttaart in bladerdeeg

(Dit recept is voor vier personen)
  • Rijsttaart in bladerdeeg

Opmerking en tips

Opgelet :

  • Het is uitermate belangrijk om de rijstpap niet te dik te laten worden omdat deze nog verder gaart in de oven
  • Te dikke rijstpap bij de voorbereiding geeft een te droge taart bij het eindproduct
  • De eerste helft van de baktijd gebruik je de oven met onderverwarming
  • De tweede helft van de baktijd gebruik je de stand " hetelucht "
Bekijk andere recepten met

Ingrediënten

  • 1 rond vel vers bladerdeeg
  • 1 liter volle melk
  • 160 gram dessertrijst
  • klontje boter
  • snuifje zout
  • 100 tot 125 gram suiker
  •  pakje vanillesuiker
  • 2 eierdooiers

Bereiding

  • Breng de melk met een klontje boter en het snuifje zout aan de kook
  • Voeg de rijst toe
  • Breng al roerend de melk terug tot rond het kookpunt
  • Laat zwellen rond het kookpunt onder deksel gedurende ongeveer 20 à 25 minuten
  • Roer af en toe om
  • Als de rijst half gaar is voeg je 100 à 125 gram suiker toe ( naar smaak ) en het pakje vanillesuiker
  • Meng de eierdooiers onder de rijstpap ( goed roeren zodat ze niet stollen )
  • Haal het bladerdeeg  minuten op voorhand uit de koeling voor de rijstpap er op gaat
  • Doe het bladerdeeg in een taartvorm - prik er gaatjes in met een vork en vul deze met weinig bloem
  • Giet de rijstpap in de vorm
  • Laat in een voorverwarmde oven van 200° C bakken gedurende ongeveer 40 minuten