Opmerking en tips
Opgelet :
- Het is uitermate belangrijk om de rijstpap niet te dik te laten worden omdat deze nog verder gaart in de oven
- Te dikke rijstpap bij de voorbereiding geeft een te droge taart bij het eindproduct
- De eerste helft van de baktijd gebruik je de oven met onderverwarming
- De tweede helft van de baktijd gebruik je de stand " hetelucht "
Bekijk andere recepten met
Ingrediënten
- 1 rond vel vers bladerdeeg
- 1 liter volle melk
- 160 gram dessertrijst
- klontje boter
- snuifje zout
- 100 tot 125 gram suiker
- pakje vanillesuiker
- 2 eierdooiers
Bereiding
- Breng de melk met een klontje boter en het snuifje zout aan de kook
- Voeg de rijst toe
- Breng al roerend de melk terug tot rond het kookpunt
- Laat zwellen rond het kookpunt onder deksel gedurende ongeveer 20 à 25 minuten
- Roer af en toe om
- Als de rijst half gaar is voeg je 100 à 125 gram suiker toe ( naar smaak ) en het pakje vanillesuiker
- Meng de eierdooiers onder de rijstpap ( goed roeren zodat ze niet stollen )
- Haal het bladerdeeg minuten op voorhand uit de koeling voor de rijstpap er op gaat
- Doe het bladerdeeg in een taartvorm - prik er gaatjes in met een vork en vul deze met weinig bloem
- Giet de rijstpap in de vorm
- Laat in een voorverwarmde oven van 200° C bakken gedurende ongeveer 40 minuten