Risotto met courgette en involtini

(Dit recept is voor vier personen)
  • Risotto met courgette en involtini
  • Risotto met courgette en involtini
  • Risotto met courgette en involtini

Opmerking en tips

Tip 1 : Om je bouillon beter te maken kan je het water reeds op voorhand aan de kook brengen samen met een wortel, een ajuin en wat prei ( deze mogen in grove stukken gesneden worden )  en minstens een half uurtje laten koken. Zeef daarna de bouillon zodat alle groenten eruit zijn

Tip 2 : Als de risotto klaar is kan je er enkele blokjes goede boter aan toevoegen voor een betere smaak. Als de boter gesmolten is voeg je tevens wat Parmezaanse kaas toe

Ingrediënten

  • 4 involtini's ( deze kan je aankopen in de beenhouwerij van de Colruyt )
  • 2 courgettes
  • 4 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 300 gram risottorijst
  • 1,5 deciliter witte wijn
  • 8 deciliter kippenbouillon ( = 1 blokje opgelost in 8 deciliter kokend water )
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Italiaanse kruidenmix
  • Peper en zout

Bereiding

  • Snij de ongeschilde courgettes in de lengte in twee, verwijder de zaadjes met een koffielepel en snij deze daarna in blokjes van 1 centimeter
  • Snipper de lente-uitjes en de knoflook fijn
  • Rasp de Parmezaanse kaas
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een kookpot en stoof de lente-uitjes en het knoflook gedurende 1 minuut aan
  • Voeg de courgetteblokjes toe en roerbak alles nog gedurende 3 minuten
  • Roer er de risottorijst onder en bak 2 minuten tot de korrels glazig zijn, overgiet met de witte wijn en laat deze volledig verdampen
  • Voeg de Italiaanse kruiden toe, giet er 1 pollepel kippenbouillon over en roer even door elkaar
  • Laat alles afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen, voeg dan pas een nieuwe pollepel bouillon toe en herhaal dit tot alle bouillon opgebruikt is ( opgelet : roer niet al te veel want anders kan de rijst papperig worden ). Na 18 à 20 minuten is de rijst gaar en kruid deze dan af met peper en zout
  • Verhit intussen 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak de involtini goudbruin aan beide kanten. Zet het vuur laag en laat deze nog 6 à 8 minuten verder garen
  • Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas en leg er de involtini bij