Opmerking en tips
Tip : je kan ook een andere gemengde salade gebruiken in de plaats van ijsbergsla
Ingrediënten
- 1/4 ijsbergsla
- 50 gram preischeuten
- 1 rode ajuin
- 200 gram tonijn uit blik
- 100 gram boontjes
- 2 tomaten
- 4 hardgekookte eieren
- 50 gram olijven ( naar keuze )
- 4 groene pikante pepers op sap
- Bieslook
- Gebonden vinaigrette
- Broodcroûtons
Bereiding
- Snij de rode ajuin in fijne ringen
- Kook de boontjes ' al dente ' en kook intussentijd ook de eieren hard
- Snij de tomaat en de hardgekookte eieren in partjes
- Snij de ijsbergsla fijn en schik deze in het midden van een bord
- Schik hierop vervolgens de ajuin, de tonijn en de boontjes
- Maak een kransje van de tomaat en de eieren
- Snij de groene pepers fijn en snij eventueel de olijven in partjes
- Strooi deze over het bord
- Schik de preischeuten op het bord
- Bestrooi met de fijngesneden bieslook en eventueel met ( vers gebakken ) broodcroûtons
- Serveer de gebonden vinaigrette in een apart kommetje