Salade Niçoise

(Dit recept is voor vier personen)
  • Salade Niçoise

Opmerking en tips

Tip : je kan ook een andere gemengde salade gebruiken in de plaats van ijsbergsla

Bekijk andere recepten met

Ingrediënten

Bereiding

  • Snij de rode ajuin in fijne ringen
  • Kook de boontjes ' al dente ' en kook intussentijd ook de eieren hard
  • Snij de tomaat en de hardgekookte eieren in partjes
  • Snij de ijsbergsla fijn en schik deze in het midden van een bord
  • Schik hierop vervolgens de ajuin, de tonijn en de boontjes
  • Maak een kransje van de tomaat en de eieren
  • Snij de groene pepers fijn en snij eventueel de olijven in partjes
  • Strooi deze over het bord
  • Schik de preischeuten op het bord
  • Bestrooi met de fijngesneden bieslook en eventueel met ( vers gebakken ) broodcroûtons
  • Serveer de gebonden vinaigrette in een apart kommetje