Opmerking en tips
Tip 1 : Indien je dit wenst kan je op elke hamburger nog wat cheddar kaas laten smelten
Tip 2 : Eigenlijk hoeft er aan deze hamburger geen specifieke saus aan toegevoegd te worden ( saus is met andere woorden naar eigen keuze )
Bekijk andere recepten met
Ingrediënten
- 700 gram gehakt naar keuze ( liefst gemengd gehakt )
- 4 eetlepels Cornet bier ( vermengen met gehakt )
- 2 eetlepels Cornet bier ( blussen van de ajuin )
- 2 theelepels worcestersaus
- 1 losgeklopt ei
- 2 ajuinen ( in ringen )
- 1 theelepel cayennepeper
- 2 eetlepels paprikapoeder
- 2 eetlepels mosterd
- Peper en zout
- 8 sneetjes gezouten spek
- 1/4 komkommer ( ofwel augurken )
- 10 centiliter azijn
- 4 hamburgerbroodjes
- Sla
- Boter
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160° C
- Snij de komkommer in schijfjes en marineer deze in de azijn ( ofwel gebruik je zoetzure augurken )
- Meng het bier, de worcestersaus, het ei, de cayennepeper, het paprikapoeder en de mosterd onder het gehakt en kneed goed door elkaar en kruid af met peper en zout ( mocht het gehakt niet droog genoeg zijn kan je hierbij nog wat paneermeel toevoegen )
- Vorm met het gehaktmengsel vier hamburgers
- Smelt wat boter in een pan en bak de hamburgers gaar
- Hou de hamburgers warm en bak in dezelfde pan de ajuinen en blus deze met het Cornet bier
- Bak intussen de spekreepjes krokant in een andere pan
- Snij de broodjes doormidden en beleg met de sla, het gebakken spek, de hamburger, de komkommerschijfjes en de gebakken ajuinringen