Sappige hamburger met Cornet bier

(Dit recept is voor vier personen)
  • Sappige hamburger met Cornet bier
  • Sappige hamburger met Cornet bier
  • Sappige hamburger met Cornet bier

Opmerking en tips

Tip 1 :   Indien je dit wenst kan je op elke hamburger nog wat cheddar kaas laten smelten

Tip 2 :   Eigenlijk hoeft er aan deze hamburger geen specifieke saus aan toegevoegd te worden ( saus is met andere woorden naar eigen keuze )

Bekijk andere recepten met

Ingrediënten

  • 700 gram gehakt naar keuze ( liefst gemengd gehakt )
  • 4 eetlepels Cornet bier ( vermengen met gehakt )
  • 2 eetlepels Cornet bier ( blussen van de ajuin )
  • 2 theelepels worcestersaus
  • 1 losgeklopt ei
  • 2 ajuinen ( in ringen )
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 2 eetlepels mosterd
  • Peper en zout
  • 8 sneetjes gezouten spek
  • 1/4 komkommer ( ofwel augurken )
  • 10 centiliter azijn
  • 4 hamburgerbroodjes
  • Sla
  • Boter

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 160° C
  • Snij de komkommer in schijfjes en marineer deze in de azijn ( ofwel gebruik je zoetzure augurken )
  • Meng het bier, de worcestersaus, het ei, de cayennepeper, het paprikapoeder en de mosterd onder het gehakt en kneed goed door elkaar en kruid af met peper en zout ( mocht het gehakt niet droog genoeg zijn kan je hierbij nog wat paneermeel toevoegen )
  • Vorm met het gehaktmengsel vier hamburgers
  • Smelt wat boter in een pan en bak de hamburgers gaar
  • Hou de hamburgers warm en bak in dezelfde pan de ajuinen en blus deze met het Cornet bier
  • Bak intussen de spekreepjes krokant in een andere pan
  • Snij de broodjes doormidden en beleg met de sla, het gebakken spek, de hamburger, de komkommerschijfjes en de gebakken ajuinringen