Scampi's met een Amarettosausje

(Dit recept is voor vier personen)
  • Scampi's met een Amarettosausje

Opmerking en tips

Je kan dit recept ook maken als hoofdgerecht met bijvoorbeeld wat tagliatelle of met verse frietjes

Bekijk andere recepten met

Ingrediƫnten

  • 16 gepelde scampi's
  • 3 sjalotjes
  • 20 milliliter Amaretto
  • 400 milliliter room
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • Peper en zout
  • Bieslook
  • Boter

Bereiding

  • Pel de scampi's
  • Snij de sjalotjes fijn en stoof deze glazig aan in een klontje boter
  • Voeg de gepelde scampi's toe en kruid met peper en zout en laat deze enkele minuten bakken
  • Overgiet het geheel met de Amaretto en laat efkes intrekken
  • Voeg de room toe en laat de saus indikken
  • Breng verder op smaak met de cayennepeper en eventueel nog wat peper en zout
  • Bestrooi het geheel met de gesneden bieslook en serveer met een vers gebakken stokbroodje

Download en print de PDF-versie van dit recept: