Scampi's met pikante roomsaus

(Dit recept is voor vier personen)
  • Scampi's met pikante roomsaus
Bekijk andere recepten met

Ingrediƫnten

Bereiding

  • Snij de prei en de wortel in julienne en stoof glazig in boter ( eventueel een beetje water toevoegen ) en kruid met peper en zout
  • Pel de scampi's maar laat er het staartje aan en snij ze vanaf het midden in twee, verwijder het darmkanaal
  • Bak de scampi's kort en krachtig in hete olie in een antikleefpan
  • Neem de scampi's uit de pan en hou ze warm
  • Fruit in dezelfde olie de fijn gesneden ajuin glazig
  • Bestrooi de ajuin met de kerriepoeder en blus met de room en de ketchup
  • Laat de saus lichtjes inkoken tot sausdikte en breng verder op smaak met peper, zout en de kerriepoeder
  • Laat de scampi's nog even opwarmen in de saus
  • Leg in het midden van het bord de julienne van groenten, schik rondom de scampi's met de saus
  • Versier met de fijn gehakte bieslook
  • Dien op met stokbrood

Download en print de PDF-versie van dit recept: