Scampi's met witloof en appeltjes
(Dit recept is voor vier personen)
Opmerking en tips
Je kan dit gerecht zowel als voor- of hoofdgerecht serveren
Ingrediënten
- 600 gram grote scampi's
- 4 stronken witloof
- 1 bosje lente-uitjes
- 1 Jonagold appel
- 1 citroen ( sap van )
- Voorgebakken witte stokbroodjes
- 1 eetlepel rietsuiker
- 1 koffielepel suiker
- 1 eetlepel arachideolie
- 1 koffielepel gedroogde marjolein
- 1 mespunt cayennepeper
- 1 mespunt kaneel
- Peper en zout
Bereiding
- Pel de diepgevroren scampi's en verwijder het darmkanaal
- Meng 2 eetlepels citroensap met de rietsuiker, de marjolein, de cayennepeper en de kaneel ( doe dit zeker 10 minuten vooraleer je dit mengsel gaat gebruiken zodat de suiker goed opgelost is )
- Verwijder de harde kern van het witloof en snij de rest in stukken van ongeveer 1 centimeter breed en besprenkel deze met 1 eetlepel citroensap ( om verkleuring te voorkomen )
- Snij de ongeschilde appel eerst in vier stukken en daarna in partjes van ongeveer 1 centimeter dik en besprenkel ook deze met 1 eetlepel citroensap
- Snij de lente-uitjes in schuine ringetjes
- Verwarm intussen de oven voor op 200° C
- Bak de stokbroodjes af in de voorverwarmde oven ( baktijd zie verpakking )
- Verhit de arachideolie in een wok en voeg er de scampi's aan toe en roerbak deze gedurende ongeveer 2 minuten en kruid af met peper en zout, haal de scampi's uit de wok en houd deze warm
- Doe de appelschijfjes en het witloof in dezelfde wokpan en strooi er wat kristalsuiker over en roerbak deze gedurende ongeveer 3 minuten
- Meng er het gekruide citroensap onder en voeg de scampi's opnieuw toe en roerbak alles nog samen gedurende ongeveer 2 minuten
- Voeg op het einde de lente-uitjes toe
- Serveer met het versgebakken stokbrood