Scampi's met witloof en appeltjes

(Dit recept is voor vier personen)
  • Scampi's met witloof en appeltjes
  • Scampi's met witloof en appeltjes

Opmerking en tips

Je kan dit gerecht zowel als voor- of hoofdgerecht serveren

Bekijk andere recepten met

Ingrediënten

Bereiding

  • Pel de diepgevroren scampi's en verwijder het darmkanaal
  • Meng 2 eetlepels citroensap met de rietsuiker, de marjolein, de cayennepeper en de kaneel ( doe dit zeker 10 minuten vooraleer je dit mengsel gaat gebruiken zodat de suiker goed opgelost is )
  • Verwijder de harde kern van het witloof en snij de rest in stukken van ongeveer 1 centimeter breed en besprenkel deze met 1 eetlepel citroensap ( om verkleuring te voorkomen )
  • Snij de ongeschilde appel eerst in vier stukken en daarna in partjes van ongeveer 1 centimeter dik en besprenkel ook deze met 1 eetlepel citroensap
  • Snij de lente-uitjes in schuine ringetjes
  • Verwarm intussen de oven voor op 200° C
  • Bak de stokbroodjes af in de voorverwarmde oven ( baktijd zie verpakking )
  • Verhit de arachideolie in een wok en voeg er de scampi's aan toe en roerbak deze gedurende ongeveer 2 minuten en kruid af met peper en zout, haal de scampi's uit de wok en houd deze warm
  • Doe de appelschijfjes en het witloof in dezelfde wokpan en strooi er wat kristalsuiker over en roerbak deze gedurende ongeveer 3 minuten
  • Meng er het gekruide citroensap onder en voeg de scampi's opnieuw toe en roerbak alles nog samen gedurende ongeveer 2 minuten
  • Voeg op het einde de lente-uitjes toe
  • Serveer met het versgebakken stokbrood

Download en print de PDF-versie van dit recept: