Scampi's met witloof en Nazareth-kaas
(Dit recept is voor vier personen)
Opmerking en tips
Tip : opgelet de Nazareth-kaas plakt nogal snel aan uw lepel of vork bij het roeren in de kookpot
Ingrediƫnten
- 16 grote scampi's
- 6 stronkjes witloof
- 1/2 tomaat
- 100 gram Nazareth-kaas
- 1,5 deciliter lichte room ( 15% )
- 1,5 eetlepels citroensap
- 1/4 koffielepel zachte mosterd
- 1 koffielepel peterselie
- Nootmuskaat
- Peper en zout
Bereiding
- Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal en dep deze goed droog
- Snipper het witloof zeer fijn
- Snij de Nazareth-kaas in kleine stukjes
- Snij de tomaat in dobbelsteentjes
- Snipper de peterselie fijn
- Doe de room samen met de mosterd in een kookpan en voeg tevens het witloof toe, kruid af met peper en zout en een beetje nootmuskaat
- Laat afgedekt op een zacht vuur gedurende ongeveer 5 minuten sudderen
- Voeg de scampi's toe en roer alles goed door elkaar en laat nog 5 minuten verder garen zonder deksel
- Voeg er de stukjes kaas aan toe en laat alles goed smelten ( laat indien nodig nog wat op een hoog vuur indikken )
- Werk af met de fijngesnipperde peterselie en de tomatenblokjes
- Breng alles op smaak met 1 Ć 2 eetlepels citroensap en kruid indien nodig nog wat bij met peper en zout
- Serveer in diepe borden met stokbrood of fleurons