Scampi's met witloof en Nazareth-kaas

(Dit recept is voor vier personen)
  • Scampi's met witloof en Nazareth-kaas
  • Scampi's met witloof en Nazareth-kaas

Opmerking en tips

Tip : opgelet de Nazareth-kaas plakt nogal snel aan uw lepel of vork bij het roeren in de kookpot

Bekijk andere recepten met

Ingrediƫnten

  • 16 grote scampi's
  • 6 stronkjes witloof
  • 1/2 tomaat
  • 100 gram Nazareth-kaas
  • 1,5 deciliter lichte room ( 15% )
  • 1,5 eetlepels citroensap
  • 1/4 koffielepel zachte mosterd
  • 1 koffielepel peterselie
  • Nootmuskaat
  • Peper en zout

Bereiding

  • Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal en dep deze goed droog
  • Snipper het witloof zeer fijn
  • Snij de Nazareth-kaas in kleine stukjes
  • Snij de tomaat in dobbelsteentjes
  • Snipper de peterselie fijn
  • Doe de room samen met de mosterd in een kookpan en voeg tevens het witloof toe, kruid af met peper en zout en een beetje nootmuskaat
  • Laat afgedekt op een zacht vuur gedurende ongeveer 5 minuten sudderen
  • Voeg de scampi's toe en roer alles goed door elkaar en laat nog 5 minuten verder garen zonder deksel
  • Voeg er de stukjes kaas aan toe en laat alles goed smelten ( laat indien nodig nog wat op een hoog vuur indikken )
  • Werk af met de fijngesnipperde peterselie en de tomatenblokjes
  • Breng alles op smaak met 1 Ć  2 eetlepels citroensap en kruid indien nodig nog wat bij met peper en zout
  • Serveer in diepe borden met stokbrood of fleurons

Download en print de PDF-versie van dit recept: