Opmerking en tips
- Gebruik niet teveel olijfolie
- Gebruik 1 blokje visbouillon op een halve liter water
Tip : Om de lookgeur te verwijderen van uw handen en eventueel van de snijplank kan je het beste azijn gebruiken.
Ingrediënten
Bereiding
- Reinig de mosselen grondig
- Verhit een scheutje olijfolie - voeg de mosselen toe - zet het deksel op de pot
- Onder goed schudden verwarmen tot de mosselen allemaal open zijn
- Haal de mosselen uit de schelp ( hou er drie per persoon over als versiering ) - hou ook het mosselvocht bij
- Fruit in een weinig olijfolie de gehakte look, de in julienne gesneden prei en wortelen
- Voeg de witte wijn toe en laat zeer kort doorkoken ( ongeveer 20 seconden opkoken )
- Voeg het mosselvocht, de tomatenpuree, de cayennepeper, de basilicum, de visfumet en de room toe
- Breng alles aan de kook en laat kort doorkoken - breng op smaak met peper en zout
- Emondeer de tomaat - ontpit en snij in kleine blokjes
- Verdeel de mosselen in de voorverwarmde borden
- Schenk hierover de hete soep
- Verdeel de mosselen in de schelp over de borden
- Bestrooi in het midden met de grijze garnalen samen met de tomatenkubusblokjes
- Bestrooi met de fijn gesneden bieslook