Soepje van mosseltjes met tomaat

(Dit recept is voor vier personen)
  • Soepje van mosseltjes met tomaat

Opmerking en tips

  1. Gebruik niet teveel olijfolie
  2. Gebruik 1 blokje visbouillon op een halve liter water

Tip : Om de lookgeur te verwijderen van uw handen en eventueel van de snijplank kan je het beste azijn gebruiken.

 

Ingrediënten

Bereiding

  • Reinig de mosselen grondig
  • Verhit een scheutje olijfolie - voeg de mosselen toe - zet het deksel op de pot
  • Onder goed schudden verwarmen tot de mosselen allemaal open zijn
  • Haal de mosselen uit de schelp ( hou er drie per persoon over als versiering ) - hou ook het mosselvocht bij
  • Fruit in een weinig olijfolie de gehakte look, de in julienne gesneden prei en wortelen
  • Voeg de witte wijn toe en laat zeer kort doorkoken ( ongeveer 20 seconden opkoken )
  • Voeg het mosselvocht, de tomatenpuree, de cayennepeper, de basilicum, de visfumet en de room toe
  • Breng alles aan de kook en laat kort doorkoken - breng op smaak met peper en zout
  • Emondeer de tomaat - ontpit en snij in kleine blokjes
  • Verdeel de mosselen in de voorverwarmde borden
  • Schenk hierover de hete soep
  • Verdeel de mosselen in de schelp over de borden
  • Bestrooi in het midden met de grijze garnalen samen met de tomatenkubusblokjes
  • Bestrooi met de fijn gesneden bieslook