Bekijk andere recepten met
Ingrediënten
- 3 deciliter water
- 4 deciliter champagne ( of schuimwijn zoals cava of prosecco )
- 180 gram suiker
- 1 limoen ( sap van ) ofwel 1 soeplepel limoensap
- 125 gram aardbeien ( coulis )
- 25 gram suiker ( coulis )
- 125 gram aardbeien ( versiering )
- verse munt
Bereiding
- Breng het water aan de kook samen met de suiker tot de suiker volledig is opgelost
- Laat het suikerwater afkoelen in een koud waterbadje
- Nadat de suikersiroop voldoende afgekoeld is voeg je er het limoensap en de champagne onder
- Draai dit mengsel af in een ijsmachine
- Reinig de aardbeien voor de coulis en mix deze samen met de suiker
- Snij de andere aardbeien in stukjes
- Doe wat sorbet in champagneglazen en vul deze aan met de versneden aardbeien
- Giet er wat aardbeiencoulis over
- Werk af met wat verse munt voor een nog frissere toets