Sorbet van champagne met aardbeien

(Dit recept is voor één persoon)
  • Sorbet van champagne met aardbeien
  • Sorbet van champagne met aardbeien
  • Sorbet van champagne met aardbeien
Bekijk andere recepten met

Ingrediënten

  • 3 deciliter water
  • 4 deciliter champagne ( of schuimwijn zoals cava of prosecco )
  • 180 gram suiker
  • 1 limoen ( sap van ) ofwel 1 soeplepel limoensap
  • 125 gram aardbeien ( coulis )
  • 25 gram suiker ( coulis )
  • 125 gram aardbeien ( versiering )
  • verse munt

Bereiding

  • Breng het water aan de kook samen met de suiker tot de suiker volledig is opgelost
  • Laat het suikerwater afkoelen in een koud waterbadje
  • Nadat de suikersiroop voldoende afgekoeld is voeg je er het limoensap en de champagne onder
  • Draai dit mengsel af in een ijsmachine
  • Reinig de aardbeien voor de coulis en mix deze samen met de suiker
  • Snij de andere aardbeien in stukjes
  • Doe wat sorbet in champagneglazen en vul deze aan met de versneden aardbeien
  • Giet er wat aardbeiencoulis over
  • Werk af met wat verse munt voor een nog frissere toets