Bekijk andere recepten met
Ingrediënten
- 600 gram gehakt ( varken / rund of naar keuze )
- olijfolie
- 3 ajuinen
- 1 wortel
- 1/2 groene paprika
- 1/2 rode paprika
- 1 teentje look
- 125 gram champignons
- 1/2 courgette
- 1 liter gepelde tomaten
- 1 klein blikje tomatenpuree
- spaghettikruiden
- cayennepeper
- oregano
- basilicum
- 250 gram spaghetti ( of andere pasta naar keuze )
- 100 gram gemalen kaas ( naar keuze )
Bereiding
- Snij de ajuin fijn
- Snij de wortel in brunoise
- Snij de courgette in brunoise
- Snij de champignons in halve schijfjes
- Fruit de ajuin en wortel in olijfolie en voeg het gehakt toe
- Roer het gehakt los in de groenten
- Voeg de in brunoise gesneden paprika's toe en stoof aan bij de rest
- Voeg de geperste look, de gepelde tomaten, de tomatenpuree, de champignons en de courgette toe
- Kruid met peper, zout, cayennepeper, spaghettikruiden ( 1 à 2 eetlepels ), basilicum en oregano
- Laat de saus zachtjes stoven tot alles gaar is
- Kook de spaghetti gaar volgens de aangeduide tijd op de verpakking
- Giet de spaghetti in een vergiet en meng er eventueel een beetje olijfolie onder om het kleven tegen te gaan
- Verdeel de spaghetti over de diepe borden en verdeel hierover de saus
- Bestrooi met de gemalen kaas en dien onmiddellijk op