Speculaastruffels

(Dit recept is voor vier personen)
  • Speculaastruffels
Bekijk andere recepten met

Ingrediënten

  • 250 gram speculaaskoekjes
  • 100 gram roomkaas ( zonder kruiden )
  • 250 gram witte- of fondant chocolade
  • tandenstokers en bakpapier

Bereiding

  • Maal de koekjes met een cutter fijn
  • Hou een kleine lepel opzij voor de afwerking
  • Voeg de roomkaas toe en cutter verder tot stevige massa
  • Plaats 10 minuten in de koelkast
  • Vorm met de hand kleine balletjes ( ongeveer 25 à 30 stuks )
  • Smelt de fondant chocolade Au bain-marie tot 37° C tot je een gladde glanzende massa bekomt
  • Prik een tandenstoker op een balletje en dop dit in de gesmolten chocolade
  • Leg de speculaastruffel op een velletje bakpapier
  • Strooi er zeer weinig ( opzij gehouden ) speculaaskkruimels op
  • Laat opstijven