Spirelli met kip, witloof en Boursin
(Dit recept is voor vier personen)
Ingrediƫnten
- 600 Ć 800 gram kipfilets
- 150 gram Boursin
- 400 gram spirelli ( of een ander soort pasta )
- 700 gram witloof
- 150 milliliter room
- 1 handje bladpeterselie
- Olijfolie of boter
- Peper en zout
Bereiding
- Snij de kipfilets in blokjes en bak deze rondom goudbruin en wat olijfolie ( of boter ) en kruid deze af met peper en zout
- Haal de harde kern uit het witloof en snij deze in fijne reepjes
- Kook ondertussen de pasta gaar ( gaartijd zie verpakking )
- Stoof de witloofreepjes aan in wat boter tot deze gekarameliseerd zijn
- Voeg de kippenblokjes toe aan het witloof en roer alles goed om
- Voeg de room en de Boursin toe en laat alles nog enkele minuten sudderen
- Serveer in diepe borden en werk af met wat peterselie