Spirelli met kip, witloof en Boursin

(Dit recept is voor vier personen)
  • Spirelli met kip, witloof en Boursin
  • Spirelli met kip, witloof en Boursin
Bekijk andere recepten met

Ingrediƫnten

  • 600 Ć  800 gram kipfilets
  • 150 gram Boursin
  • 400 gram spirelli ( of een ander soort pasta )
  • 700 gram witloof
  • 150 milliliter room
  • 1 handje bladpeterselie
  • Olijfolie of boter
  • Peper en zout

Bereiding

  • Snij de kipfilets in blokjes en bak deze rondom goudbruin en wat olijfolie ( of boter ) en kruid deze af met peper en zout
  • Haal de harde kern uit het witloof en snij deze in fijne reepjes
  • Kook ondertussen de pasta gaar ( gaartijd zie verpakking )
  • Stoof de witloofreepjes aan in wat boter tot deze gekarameliseerd zijn
  • Voeg de kippenblokjes toe aan het witloof en roer alles goed om
  • Voeg de room en de Boursin toe en laat alles nog enkele minuten sudderen
  • Serveer in diepe borden en werk af met wat peterselie