Stoofpotje van kip, witloof en Boursin

(Dit recept is voor vier personen)
  • Stoofpotje van kip, witloof en Boursin
  • Stoofpotje van kip, witloof en Boursin
  • Stoofpotje van kip, witloof en Boursin
  • Stoofpotje van kip, witloof en Boursin
  • Stoofpotje van kip, witloof en Boursin

Opmerking en tips

Tips :    Je kan in dit gerecht de kippenblokjes eventueel vervangen door kalkoenfilet of kalsblokjes

             Indien je de saus graag wat dikker hebt kan je deze altijd wat binden met instant sausbinder

Bekijk andere recepten met

Ingrediënten

  • 800 gram kippenfilet
  • 8 grote stronken witloof
  • 2 potjes Boursin ( 2 x 150 gram - of een andere kruidenkaas )
  • Kippenkruiden
  • Boter
  • Peper en zout

Bereiding

  • Snij de kipfilet in grote stukken en kruid deze met de kippenkruiden
  • Bak deze kort en krokant aan in de pan ( deze moeten nog niet volledig gaar zijn )
  • Doe alle stukken kip in een ruime stoofpot
  • Verwijder de harde kern van het witloof en snij het witloof grof
  • Bak het witloof goed aan in een pan tot deze mooi begint te kleuren ( het witloof hoeft eveneens niet volledig gaar te zijn )
  • Voeg het gebakken witloof toe aan de kippenblokjes
  • Voeg de Boursin toe en plaats het deksel op de pot en zet deze op een laag vuur
  • Laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes sudderen tot de Boursin helemaal gesmolten is en de kip gaar is
  • Serveer eventueel met kroketjes of aardappelpuree