Stoofpotje van kip, witloof en Boursin
(Dit recept is voor vier personen)
Opmerking en tips
Tips : Je kan in dit gerecht de kippenblokjes eventueel vervangen door kalkoenfilet of kalsblokjes
Indien je de saus graag wat dikker hebt kan je deze altijd wat binden met instant sausbinder
Ingrediënten
- 800 gram kippenfilet
- 8 grote stronken witloof
- 2 potjes Boursin ( 2 x 150 gram - of een andere kruidenkaas )
- Kippenkruiden
- Boter
- Peper en zout
Bereiding
- Snij de kipfilet in grote stukken en kruid deze met de kippenkruiden
- Bak deze kort en krokant aan in de pan ( deze moeten nog niet volledig gaar zijn )
- Doe alle stukken kip in een ruime stoofpot
- Verwijder de harde kern van het witloof en snij het witloof grof
- Bak het witloof goed aan in een pan tot deze mooi begint te kleuren ( het witloof hoeft eveneens niet volledig gaar te zijn )
- Voeg het gebakken witloof toe aan de kippenblokjes
- Voeg de Boursin toe en plaats het deksel op de pot en zet deze op een laag vuur
- Laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes sudderen tot de Boursin helemaal gesmolten is en de kip gaar is
- Serveer eventueel met kroketjes of aardappelpuree