Surinaamse Bami met kip
(Dit recept is voor zestien personen)
Opmerking en tips
Opgelet : de opgegeven hoeveelheden zijn berekend op het bereiden van de aperitiefhapjes voor zestien personen
Bekijk andere recepten met
Ingrediƫnten
- 250 gram kippenfilet
- peper en zout
- sesamolie
- 1 kleine ajuin
- 1 Ć 2 teentjes look ( naar eigen smaak )
- 1 wortel
- 250 gram champignons
- 100 gram sojascheuten
- 1 busseltje lente-uitjes
- ketjap ( zoete sojasaus )
- sojasaus
- vissaus of oestersaus
- 150 gram bami
Bereiding
- Snij de ajuin en de look zeer fijn
- Snij de wortel in julienne
- Snij de champignons in schijfjes
- Snij de lente-uitjes in ringetjes
- Bereid de bami voor volgens de verpakking
- Snij de kipfilet in reepjes en wok deze kort in de sesamolie en hou deze apart
- Verhit wat sesamolie in de wok en wok hierin de groenten tot ze beetgaar zijn in dit in de volgende volgorde : de ajuin, de look, de wortel, de champignons, de sojascheuten en de lente-uitjes
- Voeg de bami toe bij de groenten en warm deze opnieuw op, voeg dan ook de gewokte kip toe
- Breng alles op smaak met de ketjap manis, de sojasaus, de vissaus en kruid af met peper en zout waar nodig