Surinaamse Bami met kip

(Dit recept is voor zestien personen)
  • Surinaamse Bami met kip

Opmerking en tips

Opgelet : de opgegeven hoeveelheden zijn berekend op het bereiden van de aperitiefhapjes voor zestien personen

Bekijk andere recepten met

Ingrediƫnten

  • 250 gram kippenfilet
  • peper en zout
  • sesamolie
  • 1 kleine ajuin
  • 1 Ć  2 teentjes look ( naar eigen smaak )
  • 1 wortel
  • 250 gram champignons
  • 100 gram sojascheuten
  • 1 busseltje lente-uitjes
  • ketjap ( zoete sojasaus )
  • sojasaus
  • vissaus of oestersaus
  • 150 gram bami

Bereiding

  • Snij de ajuin en de look zeer fijn
  • Snij de wortel in julienne
  • Snij de champignons in schijfjes
  • Snij de lente-uitjes in ringetjes
  • Bereid de bami voor volgens de verpakking
  • Snij de kipfilet in reepjes en wok deze kort in de sesamolie en hou deze apart
  • Verhit wat sesamolie in de wok en wok hierin de groenten tot ze beetgaar zijn in dit in de volgende volgorde : de ajuin, de look, de wortel, de champignons, de sojascheuten en de lente-uitjes
  • Voeg de bami toe bij de groenten en warm deze opnieuw op, voeg dan ook de gewokte kip toe
  • Breng alles op smaak met de ketjap manis, de sojasaus, de vissaus en kruid af met peper en zout waar nodig