Tartiflette met witloof en spek
(Dit recept is voor vier personen)
Opmerking en tips
Tip 1 : serveer de tartiflette met een frisse kruidensalade
Tip 2 : Je kan dit gerecht ook serveren aan mensen die vegetariër zijn door er de spekblokjes uit weg te laten
Bekijk andere recepten met
Ingrediënten
- 5 stronken witloof
- 2 ajuinen
- 2 teentjes knoflook
- 700 gram vastkokende aardappelen
- 2 theelepels gedroogde rozemarijn
- 400 gram zachte karakteristieke kaas ( Pavé de Herve )
- 750 milliliter witte wijn
- 200 gram gerookte spekblokjes
- Boter
- Peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190° C
- Snij het witloof en reepjes
- Snij de ajuinen in halve ringen
- Bak de spekblokjes krokant in een bakpan zonder vetstof en voeg daarna de ajuinringen en de witloofreepjes toe
- Schep alles goed door elkaar en pers er de knoflook bij, meng nogmaals alles goed door elkaar en zet de pan op een laag vuur
- Schil de aardappelen en snij deze in dunne plakjes ( eventueel met behulp van een mandoline ) en kruid de aardappelplakjes met de rozemarijn, de peper en het zout
- Snij de korst van de kaas en snij deze in kleine blokjes
- Neem een diepe ovenschaal en verdeel er het witloofmengsel in
- Leg er de aardappelschijfjes bovenop alsook enkele kaasblokjes en druk alles goed aan
- Giet er de witte wijn over en zet de ovenschaal gedurende ongeveer 1 uur à 1 uur en 25 minuten in de voorverwarmde oven