Tomatensoep met maredsous

(Dit recept is voor vier personen)
  • Tomatensoep met maredsous

Opmerking en tips

  1. Gebruik liter water en 4 kippenbouillonblokjes
  2. Een aardappel mag erbij, maar dit hoeft niet
  3. Mix de soep extra lang zodat deze mooi glad wordt

Ingrediƫnten

  • 2 ajuinen
  • 1 prei
  • 1/4 witte selder
  • 1 wortel
  • 1 aardappel
  • vetstof ( boter )
  • 450 gram gepelde tomaten
  • 2 liter kippenbouillon
  • 140 gram tomatenpuree
  • 100 gram Maredsous smeerkaas

Bereiding

  • Snij de ajuin zeer fijn
  • Snij de prei zeer fijn ( gebruik hier enkel het witte en het lichtgroene deel )
  • Haal de bladeren van de witte selder en snij de stelen ( tegen de draad in ) zeer fijn
  • Snij de geschilde aardappelen in kleine stukjes
  • Snij de wortel zeer fijn
  • Stoof de ajuin glazig in de vetstof
  • Voeg de prei, de selder, de wortel en de aardappel toe
  • Laat alle groenten stoven tot ze glazig zijn ( voeg eventueel een klein scheutje water toe )
  • Bevochtig met de kippenbouillon - voeg de gepelde tomaten en de tomatenpuree toe
  • Laat de soep ongeveer 45 minuten zachtjes koken onder deksel tot alle groenten gaar zijn
  • Voeg de Maredsous toe
  • Mix de soep zeer glad en breng op smaak met peper en zout

Download en print de PDF-versie van dit recept: