Tonijndip

(Dit recept is voor zestien personen)
  • Tonijndip
  • Tonijndip
Bekijk andere recepten met

Ingrediƫnten

  • 1 ei
  • 1 koffielepel mosterd
  • 2 deciliter zonnebloemolie
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 koffielepel gezouten ansjovisfilets
  • 200 gram tonijn op olie in blik
  • peper en zout
  • citroensap
  • toastjes ( naar keuze )

Bereiding

  • Doe in een hoge, smalle maatbeker het ei, de mosterd, peper en zout en de zonnebloemolie
  • Laat de tonijn uitlekken
  • Zet de staafmixer op de bodem en kom er langzaamaan mee naar boven tot je een mooie mayonaise bekomen hebt
  • Voeg de uitgelekte tonijn, de kappertjes, enkele druppeltjes citroensap en de ansjovis toe
  • Mix opnieuw kort tot je homogeen mengsel bekomt
  • Controleer de smaak en serveer dit als dip bij de toastjes