Opmerking en tips
Als je kan is het beter om het brood 1 uur te laten rijzen.
Ingrediënten
- 650 gram meel voor wit brood
- 40 gram verse gist
- suiker
- 3 1/2 deciliter water
- 1 koffielepel zout
- dorure van 1 eierdooier
- 1 koffielepel olijfolie
- 1 koffielepel suiker
- 3 eetlepels water
- 20 gram sesamzaad
Bereiding
- Vermeng de gist met het lauw water
- Breng het meel op het werkvlak, maak een kuiltje en strooi over de rand 1 koffielepel suiker en 1 koffielepel zout
- Breng het gist en watermengsel in het kuiltje en kneed tot het deeg soepel en luchtig is en makkelijk loslaat van de handen
- Laat het deeg afgedekt op een warme plaats minstens 25 minuten rijzen
- Verwarm de oven voor op 180° C
- Kneed het deeg nogmaals kort
- Vorm het deeg op een met meel bestoven werkvlak tot een platte koek
- Druk het brood in het midden iets platter
- Leg het brood op een ingevet en met bloem bestoven bakblik en laat het nogmaals gedurende 15 minuten rijzen
- Maak een dorure van 1 eierdooier, 1 koffielepel olijfolie, koffielepel suiker en 3 eetlepels water
- Kwast het brood hiermee lichtjes in
- Bestrooi het brood vervolgens met sesamzaad
- Bak het brood ongeveer 20 à 25 minuten in de oven op 180° C tot het goudgeel is