Vanille-ijs

(Dit recept is voor één persoon)
  • Vanille-ijs

Opmerking en tips

Met dit recept maak je ongeveer 1 liter vanille-roomijs

 
 

Ingrediënten

  • 170 gram eierdooiers ( = 8 à 9 eieren)
  • 1/2 liter volle melk
  • 200 gram suiker
  •  vanillestok ( of 1/2 koffielepel vanille-extract )
  • 380 deciliter room
 
 

Bereiding

  • Breng de melk aan de kook samen met de uitgeschraapte vanillestok ( of het vanille-extract )
  • Meng de eierdooiers samen met de helft van de suiker en roer goed door elkaar, voeg daarna de andere helft toe en meng alles goed onder elkaar
  • Doe de warme melk bij de eierdooiers en meng alles goed onder elkaar
  • Zet het mengsel terug op het vuur en laat opwarmen tot ongeveer 85° C ( opgelet niet laten koken ! )
  • Mix daarna het mengsel goed glad met een staafmixer
  • Voeg de room toe en meng alles nogmaals goed onder elkaar
  • Giet dit mengsel door een zeef en laat ongeveer 4 uur rusten in de koelkast
  • Giet dan het mengsel in de ijsmachine en laat draaien tot je roomijs bekomen hebt