Opmerking en tips
Met dit recept maak je ongeveer 1 liter vanille-roomijs
Ingrediënten
- 170 gram eierdooiers ( = 8 à 9 eieren)
- 1/2 liter volle melk
- 200 gram suiker
- vanillestok ( of 1/2 koffielepel vanille-extract )
- 380 deciliter room
Bereiding
- Breng de melk aan de kook samen met de uitgeschraapte vanillestok ( of het vanille-extract )
- Meng de eierdooiers samen met de helft van de suiker en roer goed door elkaar, voeg daarna de andere helft toe en meng alles goed onder elkaar
- Doe de warme melk bij de eierdooiers en meng alles goed onder elkaar
- Zet het mengsel terug op het vuur en laat opwarmen tot ongeveer 85° C ( opgelet niet laten koken ! )
- Mix daarna het mengsel goed glad met een staafmixer
- Voeg de room toe en meng alles nogmaals goed onder elkaar
- Giet dit mengsel door een zeef en laat ongeveer 4 uur rusten in de koelkast
- Giet dan het mengsel in de ijsmachine en laat draaien tot je roomijs bekomen hebt