Varkenshaasje met Ardense hesp en Abdijbier met sla en frietjes
(Dit recept is voor vier personen)
Bekijk andere recepten met
Ingrediënten
- 1 varkenshaasje
- 4 sneden Ardense hesp
- 4 sneden jonge Gouda
- 2 deciliter Grimbergen Tripel ( abdijbier )
- Instantsausbinder
- Boter
- 1/2 koffielepel gedroogde tijm
- 1 laurierblaadje
- Peper
Bereiding
- Snij het varkenshaasje in vier gelijke stukken
- Bak deze in hete boter aan alle zijden goudbruin ( dit duurt ongeveer 5 minuten )
- Haal het vlees uit de pan en maak het braadvocht los met het abdijbier
- Rol intussen de stukken vlees in een snede Ardense hesp ( indien nodig kan je deze vastprikken met een cocktailprikker ) en doe deze opnieuw in de pan
- Kruid af met de tijm, het laurierblad en wat peper ( gebruik hier geen zout want de Ardense hesp is al voldoende gezouten )
- Zet het deksel op de pan en laat nog gedurende ongeveer 10 minuten zachtjes sudderen
- Verwarm ondertussen de oven voor op 180° C
- Schik het vlees in een ovenschotel en leg er een sneetje jonge Gouda over en schuif deze enkele minuten onder de grill tot de kaas gesmolten is
- Werk intussen de saus af door deze te laten inkoken en eventueel nog wat te binden met de instantsausbinder ( naar eigen wens )
- Dien op met verse frietjes en een gemengd slaatje met tomaten