Varkenshaasje met Ardense hesp en Abdijbier met sla en frietjes

(Dit recept is voor vier personen)
  • Varkenshaasje met Ardense hesp en Abdijbier met sla en frietjes
  • Varkenshaasje met Ardense hesp en Abdijbier met sla en frietjes
  • Varkenshaasje met Ardense hesp en Abdijbier met sla en frietjes
Bekijk andere recepten met

Ingrediënten

  • 1 varkenshaasje
  • 4 sneden Ardense hesp
  • 4 sneden jonge Gouda
  • 2 deciliter Grimbergen Tripel ( abdijbier )
  • Instantsausbinder
  • Boter
  • 1/2 koffielepel gedroogde tijm
  • 1 laurierblaadje
  • Peper

Bereiding

  • Snij het varkenshaasje in vier gelijke stukken
  • Bak deze in hete boter aan alle zijden goudbruin ( dit duurt ongeveer 5 minuten )
  • Haal het vlees uit de pan en maak het braadvocht los met het abdijbier
  • Rol intussen de stukken vlees in een snede Ardense hesp ( indien nodig kan je deze vastprikken met een cocktailprikker ) en doe deze opnieuw in de pan
  • Kruid af met de tijm, het laurierblad en wat peper ( gebruik hier geen zout want de Ardense hesp is al voldoende gezouten )
  • Zet het deksel op de pan en laat nog gedurende ongeveer 10 minuten zachtjes sudderen
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 180° C
  • Schik het vlees in een ovenschotel en leg er een sneetje jonge Gouda over en schuif deze enkele minuten onder de grill tot de kaas gesmolten is
  • Werk intussen de saus af door deze te laten inkoken en eventueel nog wat te binden met de instantsausbinder ( naar eigen wens )
  • Dien op met verse frietjes en een gemengd slaatje met tomaten