Verse pasta

(Dit recept is voor vier personen)
  • Verse pasta

Ingrediƫnten

  • 4 eieren
  • 400 gram bloem ( '00' of 'doppio zero' bloem voor pasta )
  • Olijfolie

Bereiding

  • Leg de bloem op een proper werkvlak en maak een kuiltje
  • Breek de eieren en leg deze in het kuiltje en giet er een scheutje olijfolie bij
  • Kluts met een vork de eieren
  • Meng de bloem van binnen naar buiten
  • Kneed het deeg tot een homogene massa ( hoe beter men kneed des te beter kan men het deeg later verwerken )
  • Verpak in een plastiekfolie en laat ongeveer 15 minuten rusten op kamertemperatuur
  • Zorg er steeds voor dat het deeg niet begint te kleven ( regelmatig bebloemen is hier de boodschap )
  • Verdeel het deeg in porties
  • Strooi wat bloem over je werkoppervlak
  • Neem de pastamolen en rol het deeg uit tot zeer dunne lappen ( voor ravioli ) of maak hiervan spaghettislierten of dergelijke

Download en print de PDF-versie van dit recept: