Vichyssoise

(Dit recept is voor vier personen)
  • Vichyssoise
  • Vichyssoise

Opmerking en tips

Deze soep is eigenlijk een koude soep maar deze kan je gerust ook warm serveren.

Opgelet bij het warm serveren : dan kan je het beste de melk en de room er pas aan toevoegen als je de soep opwarmt ( dus nog efkes laten opkoken, dan de room en de melk toevoegen en nog 2 à 3 minuten laten koken en eventueel er nog eens met de staafmixer doorgaan ).

Net voor het serveren strooi je er de bieslook over.

Bekijk andere recepten met

Ingrediënten

  • 3 stelen prei ( enkel het lichtgekleurde deel )
  • 50 gram boter
  • 2 ajuinen
  • 4 grote aardappelen
  • 750 milliliter kippenbouillon
  • 1 eetlepel kervel
  • 1 eetlepel basilicum
  • 250 milliliter liter melk
  • 200 milliliter room
  • Peper en zout
  • Cayennepeper
  • Fijngeknipte bieslook

Bereiding

  • Snij de ajuinen fijn, schil de aardappelen en snij deze in kleine stukjes.
  • Halveer de prei 2 maal in de lengte en snij deze in dunne ringen en spoel deze goed af onder koud water.
  • Verhit de boter op een middelhoog vuur in een pan en roer er de prei en de ajuin onder. Breng op smaak met wat peper, zout en cayennepeper. Laat met het deksel op de pan nog ongeveer 10 minuten stoven op een laag vuur.
  • Voeg de aardappelen, de bouillon, de basilicum en de kervel toe en laat ongeveer 20 minuten koken.
  • Pureer de soep met een staafmixer en roer er de melk onder en laat nog ongeveer 2 à 3 minuten verder koken op een laag vuur.
  • Roer er de room door en laat de soep afkoelen.