Winterse spruitjessoep met spek en broodcroutons

(Dit recept is voor vier personen)
  • Winterse spruitjessoep met spek en broodcroutons
Bekijk andere recepten met

Ingrediƫnten

  • 1 ajuin
  • 1 staaf prei
  • 1/2 kilogram spruiten
  • Boter
  • 1,25 liter kippenbouillon ( = 2 bouillonblokjes )
  • Peper en zout
  • 1 deciliter room
  • 100 gram fijn gesneden spek
  • 4 sneden toastbrood

Bereiding

  • Snij de prei en de ajuin fijn
  • Snij de spruiten in twee
  • Snij het spek in fijne reepjes en bak tot ze krokant zijn
  • Stoof de groenten in een weinig boter tot ze glazig zijn
  • Voeg de kippenbouillon toe en laat 15 minuten zachtjes koken
  • Mix de soep zeer fijn en breng op smaak met peper en zout
  • Ontkorst het toastbrood en snij in blokjes en bak deze tot ze goudgeel zijn in boter
  • Klop de room half op
  • Verdeel de soep in borden en leg in het midden van het bord een toefje room met daarop de gebakken spekreepjes
  • Serveer de broodcroutons er apart bij