Opmerking en tips
Tip : dit gerecht is lekker met een gekookte aardappel en een schnitsel
Bekijk andere recepten met
Ingrediënten
- 800 gram witloof
- 200 milliliter room
- 200 milliliter melk
- 100 milliliter sap van het gekookte witloof
- Peper en zout
- Nootmuskaat
- Enkele druppels citroensap
- Instant sausbinder
Bereiding
- Snij de harde kern uit het witloof en snij in grove stukken
- Laat het witloof gedurende ongeveer 15 minuten aanstoven, giet af maar bewaar het sap van het witloof
- Laat de melk samen met het sap van het witloof koken
- Voeg de room toe
- Kruid af met peper en zout en wat nootmuskaat
- Voeg naar eigen keuze wat citroensap toe
- Laat de saus eventjes inkoken
- Breng deze naar de gewenste dikte met de instant sausbinder
- Voeg het gestoofde witloof toe en laat nog eventjes sudderen