Witloof in de witte saus

(Dit recept is voor vier personen)
  • Witloof in de witte saus
  • Witloof in de witte saus
  • Witloof in de witte saus

Opmerking en tips

Tip : dit gerecht is lekker met een gekookte aardappel en een schnitsel

 
 
Bekijk andere recepten met

Ingrediënten

  • 800 gram witloof
  • 200 milliliter room
  • 200 milliliter melk
  • 100 milliliter sap van het gekookte witloof
  • Peper en zout
  • Nootmuskaat
  • Enkele druppels citroensap
  • Instant sausbinder
 
 

Bereiding

  • Snij de harde kern uit het witloof en snij in grove stukken
  • Laat het witloof gedurende ongeveer 15 minuten aanstoven, giet af maar bewaar het sap van het witloof
  • Laat de melk samen met het sap van het witloof koken
  • Voeg de room toe
  • Kruid af met peper en zout en wat nootmuskaat
  • Voeg naar eigen keuze wat citroensap toe
  • Laat de saus eventjes inkoken
  • Breng deze naar de gewenste dikte met de instant sausbinder
  • Voeg het gestoofde witloof toe en laat nog eventjes sudderen