Witloof met hammetje en hasselbackaardappel

(Dit recept is voor vier personen)
  • Witloof met hammetje en hasselbackaardappel
Bekijk andere recepten met

Ingrediënten

  • 6 vastkokende aardappelen
  • 300 gram gerookt ontbijtspek
  • verse tijm
  • gekookt hammetje van ongeveer 650 gram
  • 6 stronkjes witloof
  • 1 koffielepel graanmosterd
  • 4 eetlepels honing
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • 10 zwarte peperbolletjes
  • 100 gram Comtékaas
  • Nootmuskaat

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200° C
  • Snij de aardappelen om de 0,5 centimeter in ( niet tot op het einde )
  • Snij het ontbijtspek in stukjes en vul er de aardappelen mee en leg deze in een ovenschotel en werk af met de verse tijm
  • Besprenkel de aardappelen met olijfolie en kruid af met peper en zout
  • Zet de aardappelen ongeveer 45 minuten in de oven
  • Snij de harde kant van het witloof af en snij in vier stukken en bak deze aan in licht bruine boter
  • Kruid af met peper, zout en nootmuskaat en laat deze bakken met het deksel op de pan
  • Meng de honing met de graanmosterd ( lak )
  • Doe het komijnzaad en de zwarte peperbolletjes in een vijzel en stamp fijn
  • Stijk de ham in met de lak en werk af met de kruidenmengeling
  • Doe het witloof in een ovenschotel en bestrooi rijkelijk met de Comtékaas
  • Zet het witloof en de ham nog 30 minuten in de oven en strijk elke vijf minuten de ham in met de lak
  • Serveer het witloof met een Hasselbackaardappel en een sneetje van de ham