Witloof met hammetje en hasselbackaardappel
(Dit recept is voor vier personen)
Bekijk andere recepten met
Ingrediënten
- 6 vastkokende aardappelen
- 300 gram gerookt ontbijtspek
- verse tijm
- gekookt hammetje van ongeveer 650 gram
- 6 stronkjes witloof
- 1 koffielepel graanmosterd
- 4 eetlepels honing
- 1 eetlepel komijnzaad
- 10 zwarte peperbolletjes
- 100 gram Comtékaas
- Nootmuskaat
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200° C
- Snij de aardappelen om de 0,5 centimeter in ( niet tot op het einde )
- Snij het ontbijtspek in stukjes en vul er de aardappelen mee en leg deze in een ovenschotel en werk af met de verse tijm
- Besprenkel de aardappelen met olijfolie en kruid af met peper en zout
- Zet de aardappelen ongeveer 45 minuten in de oven
- Snij de harde kant van het witloof af en snij in vier stukken en bak deze aan in licht bruine boter
- Kruid af met peper, zout en nootmuskaat en laat deze bakken met het deksel op de pan
- Meng de honing met de graanmosterd ( lak )
- Doe het komijnzaad en de zwarte peperbolletjes in een vijzel en stamp fijn
- Stijk de ham in met de lak en werk af met de kruidenmengeling
- Doe het witloof in een ovenschotel en bestrooi rijkelijk met de Comtékaas
- Zet het witloof en de ham nog 30 minuten in de oven en strijk elke vijf minuten de ham in met de lak
- Serveer het witloof met een Hasselbackaardappel en een sneetje van de ham