Witloof met pancetta, ricotta en Parmezaanse kaas met tomatensaus en Griekse Pasta
(Dit recept is voor vier personen)
Bekijk andere recepten met
Ingrediënten
- 8 stronkjes witloof
- 300 gram ricotta
- 8 plakjes Pancetta ( of naargelang eigen smaak )
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 2 eieren
- 2 theelepels Italiaanse kruiden en 4 theelepels Italiaanse kruiden
- Peper en zout
- 2 rode ajuinen ( of gewone ajuin )
- 2 teentjes look
- 800 gram tomatenblokjes ( blik )
- 4 eetlepels tomatenpuree
- 2 deciliter kippenbouillon
- 1/2 theelepel Cayennepeper
- Griekse pasta
Bereiding
- Snij de harde kern uit het witloof en kook dit vervolgens beetgaar in kokend gezouten water en laat het daarna goed uitlekken - of je kan het witloof stomen gedurende 30 minuten ( zo neemt het witloof geen vocht op ) en laat afkoelen
- Verwarm intussen de oven voor op 175° C
- Wikkel rond elk stronkje witloof de Pancetta
- Tomatensaus :
- Snipper de ajuin en de knoflook fijn en bak in wat olijfolie tot deze glazig zijn
- Voeg de tomatenpuree toe en laat kort mee aanbakken
- Blus met de tomatenblokjes, de bouillon en voeg 2 theelepels Italiaanse kruiden toe, roer goed om en breng de saus ( zonder deksel ) aan de kook
- Van zodra de tomatensaus kookt zet je het vuur laag en laat je de saus nog ongeveer 10 minuten inkoken
- Breng de saus verder op smaak met peper en zout en de cayennepeper ( de saus hoeft niet heel dik te zijn daar deze nog verder inkookt in de oven )
- Ricottamengsel :
- Meng de eieren door de ricotta en klop deze tot een glad mengsel en voeg er vervolgens de Parmezaanse kaas aan toe en roer nogmaals goed door elkaar
- Kruid af met de Italiaanse kruiden en peper en zout
- Doe de tomatensaus in een ovenschaal en leg hierop het witloof gewikkeld in de Pancetta
- Spreid het ricottamengsel over het witloof
- Zet de ovenschaal gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven ( let op dat de kaas niet verbrand )
- Kook intussen de Griekse pasta ( gaartijd zie verpakking )
- Serveer twee stronkjes op een bord met wat Griekse pasta