Witloofsalade met Lokerse asperges en geitenkaas gewikkeld in rauwe ham

(Dit recept is voor vier personen)
  • Witloofsalade met Lokerse asperges en geitenkaas gewikkeld in rauwe ham
Bekijk andere recepten met

Ingrediënten

Bereiding

  • Wikkel de geitenkaas in de rauwe ham
  • Doe de honing, de ciderazijn, de zonnebloemolie in een kom en vermeng deze goed en breng op smaak met peper en zout
  • Reinig de witte asperges en kook deze gaar in gezouten water en laat deze daarna afkoelen in hun eigen kooknat
  • Kook de groene asperges in gezouten water gedurende 2 minuten en koel deze snel af
  • Reinig de veldsla
  • Snij de appel in lange fijne julienne
  • Snij het witloof in de lengt in 2 en verwijder de harde kern en snij deze dan in de lengte in lange fijne julienne
  • Voeg de appel toe aan het witloof en overgiet met de dressing en meng luchtig onder elkaar
  • Hak de walnoten grof
  • Maak een kransje van de veldsla en schik in het midden de witloofsalade
  • Snij de asperges in 3 en leg deze stervormig aan de buitenkant van het slaatje en schik de groene aspergepunten tussen de witte asperges
  • Leg het geitenkaasrolletje in het midden en bestrooi met de gehakte walnoten en enkele draaien van de pepermolen
  • Werk het bord af met wat Balsamico-crème en serveer met kleine tafelbroodjes

Download en print de PDF-versie van dit recept: