Witloofsalade met Lokerse asperges en geitenkaas gewikkeld in rauwe ham
(Dit recept is voor vier personen)
Bekijk andere recepten met
Ingrediënten
- 150 gram geitenkaas
- 4 plakken rauwe ham
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 1 eetlepel ciderazijn
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- Peper en zout
- 2 grote witloofstronken
- 1 kleine Granny Schmidtt appel
- 50 gram veldsla
- 4 asperges
- 12 groene aspergepunten
- Balsamico-crème
- Walnoten
- Tafelbroodjes
Bereiding
- Wikkel de geitenkaas in de rauwe ham
- Doe de honing, de ciderazijn, de zonnebloemolie in een kom en vermeng deze goed en breng op smaak met peper en zout
- Reinig de witte asperges en kook deze gaar in gezouten water en laat deze daarna afkoelen in hun eigen kooknat
- Kook de groene asperges in gezouten water gedurende 2 minuten en koel deze snel af
- Reinig de veldsla
- Snij de appel in lange fijne julienne
- Snij het witloof in de lengt in 2 en verwijder de harde kern en snij deze dan in de lengte in lange fijne julienne
- Voeg de appel toe aan het witloof en overgiet met de dressing en meng luchtig onder elkaar
- Hak de walnoten grof
- Maak een kransje van de veldsla en schik in het midden de witloofsalade
- Snij de asperges in 3 en leg deze stervormig aan de buitenkant van het slaatje en schik de groene aspergepunten tussen de witte asperges
- Leg het geitenkaasrolletje in het midden en bestrooi met de gehakte walnoten en enkele draaien van de pepermolen
- Werk het bord af met wat Balsamico-crème en serveer met kleine tafelbroodjes