Witloofschotel met gehakt en aardappelpuree
(Dit recept is voor vier personen)
Ingrediënten
- 700 gram witloof
- 500 gram aardappelen
- 700 gram gehakt ( naar keuze )
- Boter
- 1 ei
- Paneermeel
- Nootmuskaat
- Peper en zout
Bereiding
- Schil de aardappelen en laat deze koken tot ze gaar zijn en giet af
- Snij de harde kern uit het witloof en snij het witloof in grove stukken
- Stoof het witloof aan in wat boter gedurende ongeveer 10 minuten, giet af en laat het witloof wat uitlekken
- Stamp de aardappelen met een pureestamper, voeg wat boter en het ei toe en kruid af met de nootmuskaat, de peper en het zout
- Roer alles goed door elkaar zodat je een mooie puree bekomt
- Bak intussen het gehakt aan maar zorg ervoor dat het gehakt zoveel mogelijk los gemaakt is
- Neem een ovenschotel en vet die in met wat boter
- Leg als onderste laag het gehakt, daarna het gestoofde witloof en daarna de aardappelpuree
- Strooi het paneermeel over de aardappelpuree en leg hier en daar een klontje boter om zo een mooie bruine korst te bekomen
- Zet de ovenschaal gedurende 35 à 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180° C