Witloofschotel met gehakt en aardappelpuree

(Dit recept is voor vier personen)
  • Witloofschotel met gehakt en aardappelpuree
  • Witloofschotel met gehakt en aardappelpuree
  • Witloofschotel met gehakt en aardappelpuree
Bekijk andere recepten met

Ingrediënten

  • 700 gram witloof
  • 500 gram aardappelen
  • 700 gram gehakt ( naar keuze )
  • Boter
  • 1 ei
  • Paneermeel
  • Nootmuskaat
  • Peper en zout

Bereiding

  • Schil de aardappelen en laat deze koken tot ze gaar zijn en giet af
  • Snij de harde kern uit het witloof en snij het witloof in grove stukken
  • Stoof het witloof aan in wat boter gedurende ongeveer 10 minuten, giet af en laat het witloof wat uitlekken
  • Stamp de aardappelen met een pureestamper, voeg wat boter en het ei toe en kruid af met de nootmuskaat, de peper en het zout
  • Roer alles goed door elkaar zodat je een mooie puree bekomt
  • Bak intussen het gehakt aan maar zorg ervoor dat het gehakt zoveel mogelijk los gemaakt is
  • Neem een ovenschotel en vet die in met wat boter
  • Leg als onderste laag het gehakt, daarna het gestoofde witloof en daarna de aardappelpuree
  • Strooi het paneermeel over de aardappelpuree en leg hier en daar een klontje boter om zo een mooie bruine korst te bekomen
  • Zet de ovenschaal gedurende 35 à 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180° C

Download en print de PDF-versie van dit recept: