Witloofschotel met Prosciutto en Mozzarella
(Dit recept is voor twee personen)
Bekijk andere recepten met
Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- 4 tot 6 stronken witloof ( naargelang de grootte )
- 60 gram rode pesto ( of naar smaak )
- 6 plakjes Prosciutto
- 1 bol Mozzarella
- Olijfolie ( om in te vetten )
- Goede boter
- Water ( ongeveer 100 milliliter )
- Peper en zout
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd deze in grove stukken en kook deze gaar.
- Ontdoe het witloof van de harde kern en bak deze even aan in wat goede boter en bevochtig daarna met het water. Laat het witloof gaar worden.
- Vang het vocht van het witloof op.
- Laat het witloof na het koken goed uitlekken !!
- Giet de aardappelen af en stamp deze fijn samen met een beetje goede boter ( naar eigen smaak ).
- Meng hieronder het witloofsap en de pesto ( opgelet naar eigen smaak en de gewenste dikte van de puree ) en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.
- Wrijf de ovenschaal in met een beetje olijfolie ( of desgewenst met wat boter ).
- Verdeel de aardappelpuree over de ovenschaal, rol de halve stronkjes witloof in een half plakje Prosciutto en leg deze op de aardappelpuree.
- Verdeel hierover de schijfje Mozzarella.
- Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 180° C en dit gedurende ongeveer 25 minuten of tot de Mozzarella gesmolten is en goudbruin gekleurd is.