Witloofschotel met Prosciutto en Mozzarella

(Dit recept is voor twee personen)
  • Witloofschotel met Prosciutto en Mozzarella
  • Witloofschotel met Prosciutto en Mozzarella
  • Witloofschotel met Prosciutto en Mozzarella
Bekijk andere recepten met

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 4 tot 6 stronken witloof ( naargelang de grootte )
  • 60 gram rode pesto ( of naar smaak )
  • 6 plakjes Prosciutto
  • 1 bol Mozzarella
  • Olijfolie ( om in te vetten )
  • Goede boter
  • Water ( ongeveer 100 milliliter )
  • Peper en zout

Bereiding

  • Schil de aardappelen en snijd deze in grove stukken en kook deze gaar.
  • Ontdoe het witloof van de harde kern en bak deze even aan in wat goede boter en bevochtig daarna met het water. Laat het witloof gaar worden.
  • Vang het vocht van het witloof op.
  • Laat het witloof na het koken goed uitlekken !!
  • Giet de aardappelen af en stamp deze fijn samen met een beetje goede boter ( naar eigen smaak ).
  • Meng hieronder het witloofsap en de pesto ( opgelet naar eigen smaak en de gewenste dikte van de puree ) en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.
  • Wrijf de ovenschaal in met een beetje olijfolie ( of desgewenst met wat boter ).
  • Verdeel de aardappelpuree over de ovenschaal, rol de halve stronkjes witloof in een half plakje Prosciutto en leg deze op de aardappelpuree.
  • Verdeel hierover de schijfje Mozzarella.
  • Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 180° C en dit gedurende ongeveer 25 minuten of tot de Mozzarella gesmolten is en goudbruin gekleurd is.

Download en print de PDF-versie van dit recept: