Witloofsoep met Noordzeegarnalen

(Dit recept is voor vier personen)
  • Witloofsoep met Noordzeegarnalen
Bekijk andere recepten met

Ingrediƫnten

  • 1 kilogram witloof
  • 1 middelgrote ajuin
  • 1 teentje knoflook
  • 40 gram boter
  • 1,5 liter gevogeltebouillon
  • 1 deciliter room
  • 1 rauwe witloofstronk ( garnering )
  • 8 eetlepels Noordzeegarnalen
  • Nootmuskaat
  • Peper en zout

Bereiding

  • Verwijder de harde kern in het witloof en snij deze in ringetjes van ongeveer 5 centimeter
  • Snipper de ajuin en de knoflook fijn
  • Smelt de boter in een grote kookpot en fruit het witloof, de ajuin en de knoflook glazig gedurende ongeveer 10 minuten onder gesloten deksel ( roer af en toe wel eens om )
  • Kruid af met peper, zout en nootmuskaat en bevochtig het geheel met de kippenbouillon
  • Breng het geheel aan de kook en laat nog ongeveer 40 minuten pruttelen
  • Mix de soep heel glad en doe deze eventueel nog eens door een zeef
  • Kruid de soep desgevallend nog bij daar waar nodig is
  • Doe er vlak voor het opdienen 1 Ć  2 eetlepels room, de rauwe witloofringetjes en de garnaaltjes bij