Ingrediƫnten
- 1 kilogram witloof
- 1 middelgrote ajuin
- 1 teentje knoflook
- 40 gram boter
- 1,5 liter gevogeltebouillon
- 1 deciliter room
- 1 rauwe witloofstronk ( garnering )
- 8 eetlepels Noordzeegarnalen
- Nootmuskaat
- Peper en zout
Bereiding
- Verwijder de harde kern in het witloof en snij deze in ringetjes van ongeveer 5 centimeter
- Snipper de ajuin en de knoflook fijn
- Smelt de boter in een grote kookpot en fruit het witloof, de ajuin en de knoflook glazig gedurende ongeveer 10 minuten onder gesloten deksel ( roer af en toe wel eens om )
- Kruid af met peper, zout en nootmuskaat en bevochtig het geheel met de kippenbouillon
- Breng het geheel aan de kook en laat nog ongeveer 40 minuten pruttelen
- Mix de soep heel glad en doe deze eventueel nog eens door een zeef
- Kruid de soep desgevallend nog bij daar waar nodig is
- Doe er vlak voor het opdienen 1 Ć 2 eetlepels room, de rauwe witloofringetjes en de garnaaltjes bij