Zalmballontine

(Dit recept is voor vier personen)
  • Zalmballontine

Opmerking en tips

Tip 1 : Je kan eventueel nog wat extra fijngesnipperde gerookte zalm toevoegen aan het bord

Tip 2 : Geef eventueel ook een partje citroen bij de bord

Tip 3 : Dit gerecht kan het het beste één dag op voorhand maken zodat dit mooi koud kan worden om er mooie sneetjes van de snijden. Indien je dit gerecht pas de dag zelf kan maken kan je wat gelatine toevoegen aan het water waarin je de rolletjes kookt, deze gelatine zal gedeeltelijk worden opgenomen door de rolletjes en zal het iets steviger maken.

Ingrediënten

Bereiding

  • Klop de tongfilets plat en kruid met peper en zout
  • Ontnerf en was de spinazie
  • Leg de tongscharfilets op een aluminiumfolie en beleg met de blaadjes spinazie en een plakje gerookte zalm
  • Rol dit zeer strak op en draai de uiteinden van de folie op zodat er geen lucht meer in het pakje zit
  • Pocheer deze rolletjes 4 minuten in kokend water ( opgelet deze rolletjes mogen juist onder water staan - gebruik dus niet teveel water in de kom )
  • Haal de rolletjes uit het kookvocht en laat deze volledig afkoelen
  • Kook intussen de eieren hard
  • Maak een cocktailsaus
  • Snij de tomaten in partjes alsook de eieren
  • Snij de rolletjes in sneetjes en schik deze op het bord, versier met de tomaat, de preischeuten en het ei
  • Maak een kruidenrandje met de pepermolen ( 4 soorten pepers )
  • Serveer met een toefje cocktailsaus en geef de rest van de saus erbij in een apart potje
  • Serveer met een vers gebakken stokbrood

Download en print de PDF-versie van dit recept: