Zelfgemaakte chips

(Dit recept is voor één persoon)
  • Zelfgemaakte chips
  • Zelfgemaakte chips
  • Zelfgemaakte chips
  • Zelfgemaakte chips

Opmerking en tips

Tip : bewaar de chips op een droge plaats in een blikken koekentrommel en leg er wel eerst een keukenpapier onder

Ingrediënten

  • Vastkokende aardappelen ( hoeveelheid naar keuze )
  • Peper
  • of zout
  • of Paprikapoeder
  • of kruiden naar eigen smaak en keuze

Bereiding

  • Schil de aardappelen en snij ze met een mandoline of kaasschaaf in dunne plakjes
  • Spoel de plakjes in koud water ( herhaal dit 2 à 3 maal ) en dep ze droog tussen een keukenhanddoek
  • Verwarm de friteuse op 170 graden en frituur de aardappelschijfjes gedurende 2 à 3 minuten
  • Laat de chips uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met jouw eigen favoriete kruiden ( peper, zout, paprikapoeder, komijn enz. )