Zoete ajuintjes met aardappelen en een spieringkotelet
(Dit recept is voor vier personen)
Opmerking en tips
Tip : Je kan bij dit gerecht om het even welk vlees klaarmaken
Bekijk andere recepten met
Ingrediƫnten
- 2 kilogram kleine ajuinen
- 1/2 deciliter water
- Goede boter
- Peper en zout
- Suiker
- Aardappelen
- 4 spieringkoteletten
Bereiding
- Schil de ajuinen en laat deze in zijn geheel
- Neem een grote klomp goede boter en laat die in een kookpot smelten
- Voeg de ajuinen toe en laat deze lichtjes kleuren
- Kruid af met peper en zout en wat suiker ( naar eigen smaak ) en voeg het water toe ( indien het water te snel verdampt kan je er nog wat aan toevoegen om zo het aanbranden te voorkomen )
- Laat de ajuinen gaar worden gedurende 20 Ć 25 minuten op een matig vuur en roer regelmatig om
- Indien nodig kan je nog wat extra suiker toevoegen ( de ajuinen dienen zoet van smaak te zijn )
- Schil en kook intussen de aardappelen
- Bak het vlees in een braadpan met wat boter