Zoete ajuintjes met aardappelen en een spieringkotelet

(Dit recept is voor vier personen)
  • Zoete ajuintjes met aardappelen en een spieringkotelet
  • Zoete ajuintjes met aardappelen en een spieringkotelet
  • Zoete ajuintjes met aardappelen en een spieringkotelet
  • Zoete ajuintjes met aardappelen en een spieringkotelet
  • Zoete ajuintjes met aardappelen en een spieringkotelet

Opmerking en tips

Tip : Je kan bij dit gerecht om het even welk vlees klaarmaken

Bekijk andere recepten met

Ingrediƫnten

  • 2 kilogram kleine ajuinen
  • 1/2 deciliter water
  • Goede boter
  • Peper en zout
  • Suiker
  • Aardappelen
  • 4 spieringkoteletten

Bereiding

  • Schil de ajuinen en laat deze in zijn geheel
  • Neem een grote klomp goede boter en laat die in een kookpot smelten
  • Voeg de ajuinen toe en laat deze lichtjes kleuren
  • Kruid af met peper en zout en wat suiker ( naar eigen smaak ) en voeg het water toe ( indien het water te snel verdampt kan je er nog wat aan toevoegen om zo het aanbranden te voorkomen )
  • Laat de ajuinen gaar worden gedurende 20 Ć  25 minuten op een matig vuur en roer regelmatig om
  • Indien nodig kan je nog wat extra suiker toevoegen ( de ajuinen dienen zoet van smaak te zijn )
  • Schil en kook intussen de aardappelen
  • Bak het vlees in een braadpan met wat boter

Download en print de PDF-versie van dit recept: